donderdag 25 maart 2010

Zorro de zwoeger

We zien deze dagen Zorro hard zwoegen, alsof hij een nest gaat bouwen, zou je zeggen. Maar hij doet het op verschillende plaatsen, dus hij zal het toch niet echt als nest bedoelen.
Hij doet wel heel trots, zoals je hier aan zijn veren kunt zien. Hij laat zich ook niet verstoren. Vandaar dat ik er vandaag zo dicht bij kon komen. Het is niet uit boosheid tegen mij dat hij zijn veren opzet. Dat was al zo vóórdat ik hem zo dicht naderde. Nee, hij heeft het vreselijk druk.
Hij sleept, als een graafmachine in een snel tempo de nog winterse, dus zeer beperkte, oeverbegroeiing, lisdodden en zo, van links naar rechts. Dat gaat hij ook op andere plaatsen doen en dan kan het ook van rechts naar links. Hij heeft geen lichamelijke afwijking of zo, maar hij lijkt wel last te hebben van zijn testosteron, want hij is zeer gedreven.
Vandaag zie ik de knobbelzwanen niet, maar gisteren wel en toen was Zorro ook heel druk bezig op deze manier, terwijl de knobbelzwanen al die hyperactiviteit alleen maar graag gade slaan, lijkt het wel.
Deze vegetatie is wel wat de zwanen in het algemeen ook graag eten. In de zomer 'knippen' ze ook de bladeren. Maar ik krijg op een dag als vandaag niet de indruk dat Zorro iets eet van wat hij allemaal boven water sjort. Daar lijkt hij helemaal geen tijd voor te hebben: het moet van de ene kant, met zijn lange nek, naar de andere kant gelegd worden.
Het blijft me een raadsel wat voor functie dit HDHD gedoe eigenlijk heeft. Vandaag dus ook al niet om indruk te maken op de knobbelzwanen, want die waren er niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten