maandag 19 december 2011

De Zwarte Zwaan van de Jufferswaard is geïdentificeerd!

Twee zwarte zwanen en twee knobbelzwanen treffen wij sinds 18 december aan op de IJsbaan van Renkum, d.w.z. in het Renkums Beekdal, langs Onder De Bomen in Renkum. Ze gaan vreedzaam met elkaar om. Volgens Riky zijn dit de knobbelzwanen van het trio met 2 van hun bastaard jongen, maar dat kan niet, want het zijn alle vier volwassen zwanen en de zwarte zijn geen bastaards. Ook de onderzoeker met wie ik mail is hiervan overtuigd op grond van de foto's.
Tegelijkertijd zwom Zorro, de zwarte zwaan van het trio in de Jufferswaard, vandaag alleen op de grote plas aldaar. Er zijn dus nu 3 zwarte zwanen in Renkum!
Ondertussen heeft de zwanenonderzoeker m.b.v. mijn foto's van eerder dit jaar kunnen vaststellen dat Zorro op 27 januari 2005 als jonge zwaan is geringd in Angerenstein in Arnhem. "Onze" Zorro is nu geïdentificeerd  als "Rechts900441JuvenielAngerenstein". Hij heeft de ring aan zijn rechterpoot en ik heb afgelopen winter een foto van Zorro, lopend op het ijs, van achteren gemaakt. Het origineel van die foto was voldoende scherp om de ring af te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten